Over mijzelfHallo, ik ben Annelies Hovestad. Altijd heb ik mijzelf bezig gehouden met het leerproces en de ontwikkeling van mensen. Na mijn verschillende HBO studies en werk in loondienst houd ik mij nu als zelfstandige bezig met het coachen bij loopbaankeuzes en studiekeuzes.

Tot aan 2016 ben ik voornamelijk als professional in de hulpverlening en onderwijs werkzaam geweest. Ik heb veel ouders en studenten begeleid en gecoacht bij hulpvragen betreffende opvoeding en studie.

In 2016 heb ik de opleiding tot loopbaancoach gevolgd. Door ervaring en voortdurende bijstudie blijf ik mezelf sindsdien professionaliseren. Tijdens en na mijn opleiding tot loopbaancoach heb ik verschillende Nederlandse, Syrische en Canadese mensen geholpen bij keuzes betreffende werk en het zoeken naar werk in deze, soms geheel nieuwe, maatschappij.

Visie:

In de huidige maatschappij zie ik steeds meer mensen worstelen met hun loopbaan. Een twijfel over of de baan of functie nog passend is bij de wensen. Vaak met als oorzaak dat de balans tussen werk en leven, gezin en vrienden, gezondheid en ontspanning zoek is geraakt.

In onze kindertijd hebben velen geleerd om het uiterste uit jezelf te halen. Zowel op school als in vrije tijd is onze maatschappij erop gericht om zoveel mogelijk talenten te benutten. Het is ons niet altijd geleerd om ook onze momenten te nemen om te kunnen bezinnen of om dingen op eigen tempo aan te pakken.

Dus waar leg jij de prioriteit? Waar liggen jouw grenzen en hoe geef jij je eigen grenzen aan? Hoe vind jij een werkmodus die jou gezond en gemotiveerd houdt? Wat zijn jouw drijfveren en hoe zorg je dat deze voldoende in je dagelijks leven aan bod komen?

Binnen mijn coaching ga ik op zoek naar jouw levensverhaal en gaan we daarin samen op zoek naar de belangrijkste drijfveren, waarden, normen en verwachtingen. We duiken samen in jouw dagelijks leven en netwerk.

Door middel van gesprek en oefening, zowel binnen als buiten, creëren we ruimte en inzicht om keuzes te kunnen maken.

In de coaching ga ik samen met jou kijken naar je ideale wereld en welke aspecten er in die wereld belangrijk zijn voor jou. Tegenover deze wereld zet ik echter ook met jou de realiteit, want dromen is goed en dromen helpt, maar een droom verwezenlijken gaat maar zelden in 1 keer. Graag blijf ik met jou daarom ook dicht bij de realiteit en denk ik dat je aan het einde van de coaching al veel geholpen bent met een aantal eerste plannen in de voor jou goede richting.

Als leerkracht en coach ben ik in het bezit van een geldige VOG voor onderwijs, aangesloten als coach via Studiekeuze Nederland en geregistreerd als aspirant beroepskeuze coach bij het register BKA.